Ламиниран паркет Kaindl - дизайн и иновация
 
Произведени в Австрия, ламинираните паркети Kaindl са символ за безупречно качество и оригинална визия. Водени от желанието за нови идеи, пресъздадени с дървесна визия за подова настилка, ламината Кайндъл винаги показва най-новите тенденции и декори на пазара. 
 Предпочитани в цяла Европа ламинираните паркети Кайндл продължават да впечатляват със своята мека дървесна визия, топло излъчване и автентична структува с безупречна издръжливост.
Богатата колекция ламинирани паркети Kaindl съчетава креативни декори, високи технологии, класически стил или фантастичен дизайн с отлична функционалност.
 Изключителното разнообразието от декори, цветови стилове и повърхностни структури ви позволяват да придадете индивидуален стил на всяко помещение във вашия дом, офис, вила, търговска или обществена сграда.
Освен в голямо разнообразие от декори, ламинирания паркет Kaindl се предлага и с различни технически характеристики: 
 - Дебелината на ламината Кайндл може да е от 7 до 12 мм. 
- Предлагани класове на издръжливост и износване: Клас 31/АС3 и Клас 32/АС4
- Ламинат с различни размери, начин на редене и фуги
- Екологичен производствен процес

        KAINDL 3В1

 Kaindl 3в1 е комбинация от 3 ширини от една и съща дъска ламинат, всяка в различен цветови нюанс. Това позволява постигането на шарка, която никога до сега не е виждана, и която придава забележително цялостно излъчване на подовата настилка, с естествено разнообразие в най-красива форма.
 Иновацията на Кайндл:
- 3 ширини в една дъска ламинат 
- нова, уникала визия 
- естествена игра с цветовите нюанси 
- перфектна хармония с универсално приложение

 

Предимства на ламинирания паркет са:

Гарантирано дълъг живот на експлоатация
Красив външен вид
Полага се лесно и бързо
Цената му е по-ниска от тази на масивната дървесина без това да влияе на качеството.

Ламинатите с марка Kronoswiss се произвеждат от Kronospan Швейцария – един от лидерите в производството и финалната обработка на продукти от дървесина. Kronospan Швейцария е част от семейството на Swiss Krono Group.
Ламинираният паркет Kronoswiss се отличава от другите марки ламинат със своето швейцарско качество и прецизност на изработката. Нещо повече – Kronospan дава от 15 до 35 години гаранция на своите ламинати (в зависимост от класа им на износоустойчивост) при правилна и грижлива поддръжка и експлоатация на паркета.
Ламинатите Kronoswiss се продават по цял свят. Годишно във фабриката в град Menznau (кантон Люцерн, Швейцария) се произвеждат 17 000 000 квадратни метра ламиниран паркет с марка Kronoswiss. Всеки ден от фабриката излиза ламиниран паркет, достатъчен за покриването на 7 футболни игрища, а във самата фабрика работят над 440 души.
Ламинатите Kronoswiss се предлагат в стотици уникални декори и цветове, обединени в следните продуктови серии (колекции):
серия SWISS GIANT;
серия SWISS LIFESTYLE;
серия SWISS INFINITY;
серия SWISS SOLID CHROME;
серия GIANT;
серия SWISS SYNC CHROME;
серия SWISS NOBLESSE STYLE;
серия SWISS NOBLESSE V4;
серия SWISS NOBLESSE;
серия MEGA;
серия SWISS PRESTIGE.
Ламинираният паркет Kronoswiss се предлага със следните класове на износоустойчивост:
клас 31/АС3 – ламинатите Kronoswiss с клас 31/AC3 са предназначени за жилищни помещения със всякаква степен на натоварване и за търговски/обществени помещения с ниско натоварване – дневна, спалня, детска стая, кухня, коридори, хотелска стая, конферентни зали;
клас 32/АС4 – ламинатите Kronoswiss с клас 32/AC4 са подходящи за жилищни помещения със всякаква степен на натоварване и за търговски/обществени помещения със средно натоварване – дневна, спалня, детска стая, кухня, коридори, хотелска стая, конферентни зали, бутици, малки офиси;
клас 33/АС5 – ламинатите Kronoswiss с клас 33/AC5 са подходящи за жилищни помещения със всякаква степен на натоварване и за търговски/обществени помещения със високо натоварване – дневна, спалня, детска стая, кухня, коридори, хотелска стая, конферентни зали, бутици, големи офиси, магазини.Type your paragraph here.

Има няколко причини да изберем паркет


Някои от най- популярните са:
паркетът е естествен продукт, направен от дърво
паркетът е здрав и икономичен. В случай на вреда той може да бъде почистен или ремонтиран /изциклен/ без никакви проблеми
паркетът е привлекателен, трогателен и изпълнен с характер
паркетът е здравословно покритие и не причинява алергии
паркетът е всестранен и може да се реди по безкрайни дизайни или дървени форми
паркетът е правилният избор за всеки начин на живот
паркетът също така е идеалният избор за магазини, училища, офиси и спортни зали
паркетът носи природата направо в дома ви


Устойчив ли е ламинирания паркет на надраскване?
Благодарение на горния слой меламиново покритие ламинирания паркет е практически устойчив на надраскване. Това означава, че ако класа на износоустойчивост на ламината е съобразен с помещението, в което ще бъде ползван, обичайното износване от ежедневна употреба, не трябва да се проявява. Въпреки това, въртящи колела на столове и преместването на тежки товари , например преместване на тежки мебели и др., може да причини щети и дълбоки драскотини. Но те понякога биха могли да бъдат поправени от паркетните специалисти.


С вода или уред на пара да почистим ламината ?

Най-горният защитен слой на ламината го прави лесен за поддръжка в сравнение с масивното дърво и инженерните дървени подови настилки (трислойни паркети).
Почистването с уред на пара не винаги е необходимо, тъй като излишната вода и пара може да повреди съединенията между двете ламинирани дъски, а това е възможно да разшири трайно ламинирания паркет.
Най-добрият и единствен правилен начин да се гарантира живота на ламината е да се използва за почистване спрей и микрофибърен моп. Така ще поддържаме продукта чист и хигиеничен.


Ламинирани паркети:
те имат нужда само от почистване с вода;
ако разлеете течност или разсипете храна, трябва само да забършете мястото веднага с влажна кърпа;
не препоръчваме използването на пластмаса или керемидени продукти, защото те могат да повредят паркета, да го направят хлъзгав или матов.
Всички ламинирани паркети са конструирани с горен защитен слой (меламин), така че те са устойчиви на надраскване, но това не значи,че са защитени от надраскване.
Най-горният защитен слой дава възможност за нормално домашно ползване - това са ламинираните паркети в клас AC3/31,а за някои от тях и леката търговска употреба е приемлива. Клас AC4/32, АС5/33 и АС6/33 са групите ,които се използват за обществени, високо натоварени площи. Бихме силно препоръчали да се вземат някои превантивни мерки за максимално увеличаване на живота на вашия ламинат.


Ето някои важни съвети за това как да запазите в безупречен вид вашата подова настилка:
* Поставете изтривалка на всички входове за улавяне на прах, камъни, малки камъчета, пясък и т.н. 
* Използвайте предпазни филцови парчета или меки гумени подложки за столове или други движими мебели.Редовно проверявайте дали защитата все още е в добро състояние и я заменете при износване.
* Колелата под мебелите или столовете трябва да са от мека гума, 
за да се избегне увреждане.
* Колелата на прахосмукачки и други уреди също е желателно да бъдат направени от мека гума и лесно въртящи се.
* Използвайте четки, ако искате да почистите ламината, за предпочитане е да се използва четка с мек косъм.


Каква подложка да изберем?
Подложката може да има различни форми - мека като пяна или филц, твърда,дървесни влакна или шперплат. Без подложка новият ви ламинат ще кънти и специфичните шумове,които притежават ламинираните паркети ще се предават по-лесно на етажите по-надолу, както и Вие самите ще долавяте това. Основната цел на подложката е да осигури гладка, равна повърхност, намалявайки несъвършенствата на подовата основа /циментова замазка или друго /. Осигурява малко повече топлоизолация за Вашия под. Покрива незначителните неравности, които често имат новите замазки или съществуващите подове. Поглъща звуковете. Действа като бариера срещу влага. По-високата плътност на някои видове фибранови подложки дава на целия под по-добра стабилност.
Уверете се, че подложката е най-малко толкова кв.м, колкото стаята Ви.  Това ви помага да избегнете недостиг и заместването й с неподходящи  материали. Например, ако вашият под е с реална квадратура 20 кв.м , добре е купуванто наподложка да не по-малко от 20 или 21 кв.м.

MaxDecor

designer of interior solutions


maxterm  ltd