MaxDecor

designer of interior solutions


maxterm  ltd

Белият цвят става все по-модерен и използван в обзавеждането на дома. Той е символ на чистота и простор. Особен подходящ е за малки помещения, тъй като създава усещане за повече пространство и светлина в стаята. 
Затова е добро решение за помещения, в които няма много естествена светлина. 
Ако решите да обзаведете дома си с преобладаващ бял цвят, ще се улесните доста при избора на мебели, аксесоари и декорации, тъй като той си пасва с всичко и се комбинира добре с най-различни цветове и стилове.

Спалня в бяло
Може да се спрете на чисто бял цвят за основен, съчетан с декоративни елементи в други цветове или да изберете по-меки и топли нюанси на бялото. Така ще избегнете строгия вид на помещението и ще придадете по-уютна атмосфера. 
Различни отенъци на бялото са подходящи най-вече за стените. Завеси или килим в констрастни цветове ще омекотят обстановката и ще придадат елегантност на спалнята.Бяло в кухнята
Кухнята в бяло изглежда свежа, просторна и елегантна. 
Ако бялото е прекалено обаче и присъства във всички елементи на интериора стаята може да започне да изглежда безлична и скучна. Затова е най-добре ако използвате снежно бяло да го съчетаете с други цветове. 
Подът например е добре да бъде с цвета на естествено дърво и да се спрете на цветни завеси. Може да разположите и картина на стената, която да внесе цвят в помещението. Бялата кухня би се раздвижила и би изглеждала приятно, ако поствите фруктиери с плодове и зеленчуци, прозрачни съдове с подправки и ваза с цветя, които чудесно биха се откроявали на белия фон.
В съчетание с ярки цветове като зелено и оранвежо, бялата кухня може да изглежда много свежо и приятно.Баня в бяло
Чисто бялата баня определено би изглеждала скучно и подтискащо. За да избегнете този ефект задължително внесете разнообразие в интериора с поне още един цвят. В тази баня например, бялото чудесно се съчетава със синьо. 
Зеленото също е добър вариант, при който се създава усещане за свежест и прохлада в банята. Ако банята е малка белият цвят определено би помогнал да се уголеми визуално пространството, особено в съчетание с по-голямо огледало.
Класическата, често използвана напоследък комбинация, е черно и бяло, това е модерно и изискано съчетание, което би могло да бъде използвано във всяко помещение, включително и в банята.

Всекидневна в бяло
Всекиденвната също би могла да бъде декорирана основно в бял цвят. Най-често той се използва за фон, който подчертава мебелите и декоративните елементи. 
За да постигнете хармония задължително внесете няколко малки детайла в друг цвят, които да нарушат еднообразието. Чисто белият интериор изглежда по-топъл, ако в него се внесат елементи от естествено дърво.