MaxDecor

designer of interior solutions


maxterm  ltd

За някои домът в розово е прекалено сладникаво решение, но други откриват себе си в този тип декорация на дома. Как изглежда един дом в розово и къде е границата между стилното и детското?
Първо нека уточним, че никой не казва, че трябва да боядисате всички стаи от горе до долу във въпросния цвят. Съществуват комбинации и акценти, с които ще направите дома си не по-малко розов.Съчетайте цвета със зелено, светлосиньо, жълто, бяло или дори със сиво. Ще се изненадате колко по-различно стои. Розово на точки или пък синя стена със красиви, едри розови цветове също са интересен вариант. Наполовин боядисана стена в момичешкия цвят също има своя чар. Ако пък все пак държите цялата стена да е обагрена в розово, тогава декорирайте с картина в черно и бяло или с черни рамки за снимки.
Розовият цвят у дома може да се крие и в детайлите. Изберете си диван или кресло, което да е в тази багра, но разнообразете обстановката с останалите мебели. Другият вариант е да заложите на дребни акценти – малка пътека, декоративни възглавнички и покривка за масата. Розовото има способността да изпъква, така че не се притеснявайте, че ще се загуби сред останалите цветове в стаята.
Розовият цвят е подходящ за всяка стая – стои добре както в банята, така и в хола. Препоръчваме ви го за работния кът, за да внася настроение и вдъхновение, докато се трудите. Идеален е за детска стая на малка госпожица.
Съвет: ако не сте сигурни дали би ви допаднало такова „дръзко“ решение, проверете. Изберете си стая и поставете в нея няколко акцента в розово. В случай, че не ви се струва натрапчиво или дразнещо, тогава декорирайте смело!