MaxDecor

designer of interior solutions


maxterm  ltd

Според психолози бежовия цвят има вътрешна топлина, положителни заряди на енергия, и насърчава образуването на духовна хармония.
Бежовият цвят в интериора често се нарича натурален или естествен. Той е подходящ за всякакви помещения и служи като идеален фон за мебели и ярко оцветени аксесоарите. Съчетава се добре с почти всеки цвят. Той може да заглушите ярки, лъскави цветове или да стане идеалният фон. Идеален като допълнителен цвят в дизайна на интериора и контрастира с: зелено и розово, тюркоазено и теракота, злато и лилаво. За тези, които обичат комбинация от топли тонове могат да го съчетаят с прасковен или розов цвят, но и за тези, които обичат ярки цветове, бежовият цвят в интериора ще бъде добър партньор за червено или лилаво.
Бежовият цвят може да  разшири пространството на малката стая. Бежовият цвят в интериора създава спокойствие и тишина, защото, той принадлежи на топлите и спокойни тонове.
Бежови стени могат да се направят във всяка стая: детска стая, хол и дори в офиса. Особено популярен е сред интериора на спалнята.